Рецепти
Ориз со праз и печурки Ана Ѓорова

Може да го послужите како гарнир со главното јадење или да го подготвите за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Црвена зелка(2 Листови)

Кромид(3 Главици)

Праз(1 страк )

Свежи шампињони(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го оризот и сварете го во посолена вода.
  2. Исчистете го кромидот и исечете го на коцки. Шампињоните измијте ги и исечете ги на парчиња, а празот, исто така, измијте го, исчистете го и исечете го на крукчиња.
  3. Ставете го маслото во поголем сад и оставете добро да се загрее. Потоа додајте ги кромидот и шампињоните, малку пропржете ги, мешајќи, па полијте ги со 150 мл вода. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ги оризот, празот и исечканите листови црвена зелка. Зачинете повторно по вкус со сол и бибер, а на крајот додајте ја изренданата кора од лимон. Добро измешајте го јадењето, оставете го да се вари на тивко и сервирајте го.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: