Рецепти
Ориз со праз и печурки Ана Ѓорова

Може да го послужите како гарнир со главното јадење или да го подготвите за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Црвена зелка(2 Листови)

Кромид(3 Главици)

Праз(1 страк )

Свежи шампињони(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го оризот и сварете го во посолена вода.
  2. Исчистете го кромидот и исечете го на коцки. Шампињоните измијте ги и исечете ги на парчиња, а празот, исто така, измијте го, исчистете го и исечете го на крукчиња.
  3. Ставете го маслото во поголем сад и оставете добро да се загрее. Потоа додајте ги кромидот и шампињоните, малку пропржете ги, мешајќи, па полијте ги со 150 мл вода. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ги оризот, празот и исечканите листови црвена зелка. Зачинете повторно по вкус со сол и бибер, а на крајот додајте ја изренданата кора од лимон. Добро измешајте го јадењето, оставете го да се вари на тивко и сервирајте го.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: