Рецепти
Ориз со праз и печурки Ана Ѓорова

Може да го послужите како гарнир со главното јадење или да го подготвите за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Црвена зелка(2 Листови)

Кромид(3 Главици)

Праз(1 страк )

Свежи шампињони(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го оризот и сварете го во посолена вода.
  2. Исчистете го кромидот и исечете го на коцки. Шампињоните измијте ги и исечете ги на парчиња, а празот, исто така, измијте го, исчистете го и исечете го на крукчиња.
  3. Ставете го маслото во поголем сад и оставете добро да се загрее. Потоа додајте ги кромидот и шампињоните, малку пропржете ги, мешајќи, па полијте ги со 150 мл вода. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ги оризот, празот и исечканите листови црвена зелка. Зачинете повторно по вкус со сол и бибер, а на крајот додајте ја изренданата кора од лимон. Добро измешајте го јадењето, оставете го да се вари на тивко и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: