Рецепти
Ориз со ракчиња и грав (посно) Ана Ристеска

Посен ручек од ориз во вкусна комбинација со грав и ракчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги ракчињата и пржете ги на масло со исечканиот целер, морков и 1 главица кромид. Полијте ги со 1 л вода, посолете ги и оставете ги да се варат 20 минути. Потоа исфилтрирајте ги.
  2. Останатиот кромид исечкајте го и пропржете го на малку масло.
  3. Додајте го оризот, пропржете го, посолете го и варете го 12-14 минути, додавајќи го малку по малку сосот од ракчиња.
  4. Пет минути пред да го тргнете од оган, додајте ги гравот и исечканот спанаќ.
  5. Полијте го оризот со масло, попиперете го и сервирајте го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: