Рецепти
Ориз со ракчиња и грав (посно) Ана Ристеска

Посен ручек од ориз во вкусна комбинација со грав и ракчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги ракчињата и пржете ги на масло со исечканиот целер, морков и 1 главица кромид. Полијте ги со 1 л вода, посолете ги и оставете ги да се варат 20 минути. Потоа исфилтрирајте ги.
  2. Останатиот кромид исечкајте го и пропржете го на малку масло.
  3. Додајте го оризот, пропржете го, посолете го и варете го 12-14 минути, додавајќи го малку по малку сосот од ракчиња.
  4. Пет минути пред да го тргнете од оган, додајте ги гравот и исечканот спанаќ.
  5. Полијте го оризот со масло, попиперете го и сервирајте го.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: