Рецепти
Ориз со ракчиња и грав (посно) Ана Ристеска

Посен ручек од ориз во вкусна комбинација со грав и ракчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги ракчињата и пржете ги на масло со исечканиот целер, морков и 1 главица кромид. Полијте ги со 1 л вода, посолете ги и оставете ги да се варат 20 минути. Потоа исфилтрирајте ги.
  2. Останатиот кромид исечкајте го и пропржете го на малку масло.
  3. Додајте го оризот, пропржете го, посолете го и варете го 12-14 минути, додавајќи го малку по малку сосот од ракчиња.
  4. Пет минути пред да го тргнете од оган, додајте ги гравот и исечканот спанаќ.
  5. Полијте го оризот со масло, попиперете го и сервирајте го.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: