Рецепти
Овошен колач
Лесен колач со јаболка кој е совршениот есенски десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Брашно(500 Грама)
Кисело млеко(1 Чаша)
Шеќер(1 Чаша)
Масло(1/2 Чаша)
Прашок за печиво(1 )
Јаболко(3 )
Ореви(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Во сад за матење со миксер ги матиме јајцата. Ја додаваме шолјата шеќер и матиме додека шеќерот не се растопи.
- Го додаваме брашното, прашокот за печиво, маслото, киселото млеко и мешаме со жица за матење додека целата смеса не се соедини.
- Тестото за пандишпан го истураме во тава премачкана со масло. Јаболката и оревите ги сечкаме и ги редиме на тортата одозгора.
- Печеме 40-50 минути на температура од 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во