Рецепти
Овошен колач Ана Ристеска

Лесен колач со јаболка кој е совршениот есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Брашно(500 Грама)

Кисело млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(3 )

Ореви(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во сад за матење со миксер ги матиме јајцата. Ја додаваме шолјата шеќер и матиме додека шеќерот не се растопи.
  2. Го додаваме брашното, прашокот за печиво, маслото, киселото млеко и мешаме со жица за матење додека целата смеса не се соедини.
  3. Тестото за пандишпан го истураме во тава премачкана со масло. Јаболката и оревите ги сечкаме и ги редиме на тортата одозгора.
  4. Печеме 40-50 минути на температура од 180 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: