Рецепти
Овошна лимонада Ана Ѓорова

Летно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Малини(1 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Лимон(4 )

Коцки мраз

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Праските исечете ги и изблендирајте ги со малините и со 1 и пол чаша вода.
  2. Потоа процедете го сокот и отстранете го овошниот дел.
  3. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 1/2 чаша вода и направете шербет со постојано мешање додека се растопи шеќерот.
  4. Шербетот оставете да се олади.
  5. Во бокал ставете 7 чаши вода, сокот од лимон и коцки мраз. Додајте го шербетот и течноста од праските и малините и мешајте.
  6. Чувајте го сокот во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: