Рецепти
Овошна лимонада Ана Ѓорова

Летно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Малини(1 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Лимон(4 )

Коцки мраз

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Праските исечете ги и изблендирајте ги со малините и со 1 и пол чаша вода.
  2. Потоа процедете го сокот и отстранете го овошниот дел.
  3. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 1/2 чаша вода и направете шербет со постојано мешање додека се растопи шеќерот.
  4. Шербетот оставете да се олади.
  5. Во бокал ставете 7 чаши вода, сокот од лимон и коцки мраз. Додајте го шербетот и течноста од праските и малините и мешајте.
  6. Чувајте го сокот во фрижидер пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: