Рецепти
Овошна салата
Нискокалоричен здрав појадок или ужина
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Круша(4 )
Праска(4 )
Јаболко(4 )
Кајсија(8 )
Цреши(150 Грама)
Шеќер(4 Супени лажици)
Бело вино(50 Милилитри)
Мармалад од кајсии(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Измијте го овошјето, излупете го и исечкајте го на ситни коцкички.
- На црешите извадете им ги семките, и во еден длабок сад измешајте ги наизменично сите видови овошја.
- Направете го преливот за овошната салата: шеќерот стопете го во тенџере во малку вода, оставете го малку да згусне, па додајте ги мармаладот и виното.
- Добиениот сируп прелијте го во овошната салата, измешајте и ставете ја во фрижидер да се олади пред да ја послужите.
- Сервирајте во украсни чаши и може да им ставите шлаг по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во