Рецепти
Овошна салата Ана Ѓорова

Нискокалоричен здрав појадок или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Праска(4 )

Јаболко(4 )

Кајсија(8 )

Цреши(150 Грама)

Шеќер(4 Супени лажици)

Бело вино(50 Милилитри)

Мармалад од кајсии(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Измијте го овошјето, излупете го и исечкајте го на ситни коцкички.
  2. На црешите извадете им ги семките, и во еден длабок сад измешајте ги наизменично сите видови овошја.
  3. Направете го преливот за овошната салата: шеќерот стопете го во тенџере во малку вода, оставете го малку да згусне, па додајте ги мармаладот и виното.
  4. Добиениот сируп прелијте го во овошната салата, измешајте и ставете ја во фрижидер да се олади пред да ја послужите.
  5. Сервирајте во украсни чаши и може да им ставите шлаг по желба.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: