Рецепти
Овошна торта со кокос Ана Ристеска

Одлична освежителна торта за летните денови која можете да ја подготвите со овошје по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(за тестото 175 Грама)

Прашок за печиво(за тестото 1 Кафена лажица)

Јајце(за тестото 3 )

Путер(омекнат за тестото 175 Грама)

Шеќер во прав(за тестото 175 Грама)

Екстракт од ванила(за тестото 1 Кафена лажица)

Цреши(за цреша филот 200 Грама)

Вода(за цреша филот 50 Милилитри)

Шеќер во прав(за цреша филот 50 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(за цреша филот 2 Кафени лажици)

Кокосово брашно(за кокос филот 50 Грама)

Маскарпоне сирење(за кокос филот 450 Грама)

Екстракт од ванила(за кокос филот 1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(за кокос филот 1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 6о минути

  1. За тестото ставете ги брашното и прашокот за печиво во сад и мешајте со миксер заедно со сите останати состојки за тесто. Сипете го тестото во сад и печете го 30-35 минути на 170 степени. Оладената кора поделете ја на 2 дела.
  2. Доланата кора премачкајте ја со филот од црешите кои сте ги вареле во вода и шеќер и сте ги згуснале со густин.
  3. Врз овој фил премачкајте половина од кремот од кокосово брашно помешано со маскарпоне, ванила и шеќер во прав.
  4. Поклопете со другата кора и премачкајте ја цела торта со останатиот дел од филот со кокос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: