Рецепти
Овошно желе со јогурт Ана Ѓорова

Вкусен и декоративен десерт од јагоди за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(5 Децилитри)

Јагоди(200 Грама)

Белка од јајце(4 )

Шеќер(200 Грама)

Желатин(10 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Желатинот потопете го во ладна вода.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги јогуртот и шеќерот, но не ги зовривајте.
  3. Тргнете ги од оган, додајте го исцедениот желатин и растопете го со брзо мешање во загреаната смеса. Потоа оставете да се олади.
  4. Белките со миксер изматете ги во цврст снег и измешајте ги со смесата од јогурт и со 100 грама од ситно сечканите јагоди.
  5. Целата смеса префрлете ја во калап за колачи и оставете ја 3 часа во фрижидер да се стврдне.
  6. Потоа внимателно превртете ја врз чинија и декорирајте ја со шлаг и со преостанатите јагоди.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: