Рецепти
Овошно желе со јогурт Ана Ѓорова

Вкусен и декоративен десерт од јагоди за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(5 Децилитри)

Јагоди(200 Грама)

Белка од јајце(4 )

Шеќер(200 Грама)

Желатин(10 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Желатинот потопете го во ладна вода.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги јогуртот и шеќерот, но не ги зовривајте.
  3. Тргнете ги од оган, додајте го исцедениот желатин и растопете го со брзо мешање во загреаната смеса. Потоа оставете да се олади.
  4. Белките со миксер изматете ги во цврст снег и измешајте ги со смесата од јогурт и со 100 грама од ситно сечканите јагоди.
  5. Целата смеса префрлете ја во калап за колачи и оставете ја 3 часа во фрижидер да се стврдне.
  6. Потоа внимателно превртете ја врз чинија и декорирајте ја со шлаг и со преостанатите јагоди.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: