Рецепти
Падобранци Ана Ѓорова

Добро познатите падобранци со фил од чоколадо кои нема да ве остават рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(6 )

Шеќер(500 грама + 6 лажици за филот )

Јајце(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Мелени ореви(300 Грама)

Жолчка од јајце(6 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Белките се матат со шеќерот на пареа, потоа се додаваат мелените ореви. Се меша 20-25 минути додека смесата убаво се згусне, но се внимава да не зоврие.
  2. Се трга настрана за да се излади и во смесата се додаваат едно цело јајце и една рамна лажица брашно.
  3. Во плех на хартија за печење со малечко лажиче се става од смесата, но на поголемо растојание. Се печат колачињата околу 15 минути на 170 степени, додека одозгора да фатат малку коричка.
  4. Фил: жолчките се матат на пареа со шеќерот, а потоа се додаваат чоколадото и маргаринот, па се остава да се излади.
  5. Изладените колачиња се спојуваат две по две со малку фил или се преливаат одозгора.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: