Рецепти
Падобранци Ана Ѓорова

Добро познатите падобранци со фил од чоколадо кои нема да ве остават рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(6 )

Шеќер(500 грама + 6 лажици за филот )

Јајце(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Мелени ореви(300 Грама)

Жолчка од јајце(6 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Белките се матат со шеќерот на пареа, потоа се додаваат мелените ореви. Се меша 20-25 минути додека смесата убаво се згусне, но се внимава да не зоврие.
  2. Се трга настрана за да се излади и во смесата се додаваат едно цело јајце и една рамна лажица брашно.
  3. Во плех на хартија за печење со малечко лажиче се става од смесата, но на поголемо растојание. Се печат колачињата околу 15 минути на 170 степени, додека одозгора да фатат малку коричка.
  4. Фил: жолчките се матат на пареа со шеќерот, а потоа се додаваат чоколадото и маргаринот, па се остава да се излади.
  5. Изладените колачиња се спојуваат две по две со малку фил или се преливаат одозгора.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: