Рецепти

Падобранци
Добро познатите падобранци со фил од чоколадо кои нема да ве остават рамнодушни
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Белка од јајце(6 )
Шеќер(500 грама + 6 лажици за филот )
Јајце(1 )
Брашно(1 Супена лажица)
Мелени ореви(300 Грама)
Жолчка од јајце(6 )
Црно чоколадо(100 Грама)
Маргарин(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Белките се матат со шеќерот на пареа, потоа се додаваат мелените ореви. Се меша 20-25 минути додека смесата убаво се згусне, но се внимава да не зоврие.
- Се трга настрана за да се излади и во смесата се додаваат едно цело јајце и една рамна лажица брашно.
- Во плех на хартија за печење со малечко лажиче се става од смесата, но на поголемо растојание. Се печат колачињата околу 15 минути на 170 степени, додека одозгора да фатат малку коричка.
- Фил: жолчките се матат на пареа со шеќерот, а потоа се додаваат чоколадото и маргаринот, па се остава да се излади.
- Изладените колачиња се спојуваат две по две со малку фил или се преливаат одозгора.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во