Рецепти
Паеља со пилешко и морски плодови Ана Ѓорова

Традиционално морско јадење со потекло од Шпанија што се подготвува лесно и брзо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Ориз(250 Грама)

Школки(10 )

Ракчиња(10 )

Грашок(100 Грама)

Лимон(1 )

Кромид(50 Грама)

Лук(2 Главици)

Домат(100 Грама)

Црни маслинки(8-10 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло(4 Супени лажици)

Шафран(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на 5-6 парчиња, посолете ги и пропржете ги на малку масло.
  2. Кога месото ќе омекне, додајте исечкан кромид, лук, домат, маслинки, грашак, школки и ракчиња.
  3. Во меѓувреме во поголема тава растопете маргарин и пржете го оризот, зачинете го со босилек, шафран и сол.
  4. Згответе ја пилешката супа и прелијте ја врз оризот, додајте го месото и морските плодови, а потоа гответе додека водата не испари и оризот не биде готов.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: