Рецепти
Паеља со пилешко и морски плодови Ана Ѓорова

Традиционално морско јадење со потекло од Шпанија што се подготвува лесно и брзо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Ориз(250 Грама)

Школки(10 )

Ракчиња(10 )

Грашок(100 Грама)

Лимон(1 )

Кромид(50 Грама)

Лук(2 Главици)

Домат(100 Грама)

Црни маслинки(8-10 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло(4 Супени лажици)

Шафран(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на 5-6 парчиња, посолете ги и пропржете ги на малку масло.
  2. Кога месото ќе омекне, додајте исечкан кромид, лук, домат, маслинки, грашак, школки и ракчиња.
  3. Во меѓувреме во поголема тава растопете маргарин и пржете го оризот, зачинете го со босилек, шафран и сол.
  4. Згответе ја пилешката супа и прелијте ја врз оризот, додајте го месото и морските плодови, а потоа гответе додека водата не испари и оризот не биде готов.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: