Рецепти
Палачинка мафини Ана Ѓорова

Лесни мафини што се одлични како појадок за носење, а може да ги комбинирате со овошје или додатоци по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Путер(или маргарин 4 лажици растопен )

Млеко(1 1/4 Чаша)

Шеќер(4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(3 1/2 Кафени лажици)

Брашно(1 1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки, во друг останатите.
  3. Измешајте ги двете смеси добро додека добиете хомогена смеса.
  4. Намастете ги калапите за мафини со путер и додајте во секое калапче 1/4 од смесата. Одозгора додајте сечкано овошје по вкус (јагоди, боровинки, банани итн).
  5. Печете ги мафините во загреаната рерна 15-17 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: