Рецепти
Палачинка мафини Ана Ѓорова

Лесни мафини што се одлични како појадок за носење, а може да ги комбинирате со овошје или додатоци по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Путер(или маргарин 4 лажици растопен )

Млеко(1 1/4 Чаша)

Шеќер(4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(3 1/2 Кафени лажици)

Брашно(1 1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки, во друг останатите.
  3. Измешајте ги двете смеси добро додека добиете хомогена смеса.
  4. Намастете ги калапите за мафини со путер и додајте во секое калапче 1/4 од смесата. Одозгора додајте сечкано овошје по вкус (јагоди, боровинки, банани итн).
  5. Печете ги мафините во загреаната рерна 15-17 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: