Рецепти
Палачинки со јагоди Ана Ѓорова

Палачинки со фил од џем од јагоди и свежи јагоди за вкусен и едноставен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(500 Милилитри)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Газирана вода(по потреба )

Џем од јагоди(за премачкување )

Јагоди(300 Грама)

Црно чоколадо(растопено )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата, потоа додајте го млекото, па додавајте го постепено брашното и матете за да се изедначи. Доколку смесата е густа, додајте по потреба минерална вода за да добиете смеса со густина отприлика како јогурт.
  2. Потоа додајте ги и солта, шеќерот и маслото, измешајте и испечете ги палачинките од двете страни во тефлонска тава.
  3. Премачкајте ги палачинките со џем од јагоди, потоа наредете исечкани свежи јагоди и свиткајте. Одозгора декорирајте со течно чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: