Рецепти
Палачинки со јагоди Ана Ѓорова

Палачинки со фил од џем од јагоди и свежи јагоди за вкусен и едноставен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(500 Милилитри)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Газирана вода(по потреба )

Џем од јагоди(за премачкување )

Јагоди(300 Грама)

Црно чоколадо(растопено )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата, потоа додајте го млекото, па додавајте го постепено брашното и матете за да се изедначи. Доколку смесата е густа, додајте по потреба минерална вода за да добиете смеса со густина отприлика како јогурт.
  2. Потоа додајте ги и солта, шеќерот и маслото, измешајте и испечете ги палачинките од двете страни во тефлонска тава.
  3. Премачкајте ги палачинките со џем од јагоди, потоа наредете исечкани свежи јагоди и свиткајте. Одозгора декорирајте со течно чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: