Рецепти
Палента со кајмак и лук Ана Ѓорова

Поинаков вид палента кој мора да го пробате за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(1 Пакување)

Црн лук(3 Главици)

Маргарин(50 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Марула(2-3 Листови)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Подгответе ја палентата според упатството на пакувањето и додајте го кајмакот.
  2. Лукот исечкајте го на ситно и пропржете го во тава со маргарин.
  3. Кога палентата и кајмакот ќе бидат готови, прелијте одозгора со лукот. По желба за декорација исечкајте 2-3 листови марула и наросете врз палентата, па послужете ја топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: