Рецепти
Палента со кајмак и лук
Поинаков вид палента кој мора да го пробате за појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Палента(1 Пакување)
Црн лук(3 Главици)
Маргарин(50 Грама)
Кајмак(150 Грама)
Марула(2-3 Листови)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Подгответе ја палентата според упатството на пакувањето и додајте го кајмакот.
- Лукот исечкајте го на ситно и пропржете го во тава со маргарин.
- Кога палентата и кајмакот ќе бидат готови, прелијте одозгора со лукот. По желба за декорација исечкајте 2-3 листови марула и наросете врз палентата, па послужете ја топла.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во