Рецепти
Панакота со јагоди Ана Ѓорова

Италијански непечен десерт со свежи јагоди што треба да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(450 Грама)

Млеко(1/2 Чаша)

Желатин(1 )

Сол(1/8 Кафена лажица)

Шеќер(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Хопла(1 и пол чаша )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јагодите измијте ги, исчистете ги и изблендирајте ги додека добиете кремаста смеса.
  2. Во средно тенџере додајте го млекото. Додајте го желатинот и оставете го да отстои 10-тина минути.
  3. Во тенџерето со млеко додајте сол, шеќер и јагодите. Ставете го тенџерето врз рингла на силен оган и мешајте беспрекинато околу 2 минути.
  4. Мешајќи, постепено додавајте ја ванилата и хоплата (слатката павлака).
  5. Смесата тргнете ја од оган и оставете ја настрана целосно да се олади или кога малку ќе се олади, ставете ја во фрижидер.
  6. Оладената смеса ставете ја во кружни калапи, покријте ги со фолија и оставете ги најмалку 4 часа во фрижидер или преку ноќ.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: