Рецепти
Панакота со јагоди Ана Ѓорова

Италијански непечен десерт со свежи јагоди што треба да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(450 Грама)

Млеко(1/2 Чаша)

Желатин(1 )

Сол(1/8 Кафена лажица)

Шеќер(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Хопла(1 и пол чаша )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јагодите измијте ги, исчистете ги и изблендирајте ги додека добиете кремаста смеса.
  2. Во средно тенџере додајте го млекото. Додајте го желатинот и оставете го да отстои 10-тина минути.
  3. Во тенџерето со млеко додајте сол, шеќер и јагодите. Ставете го тенџерето врз рингла на силен оган и мешајте беспрекинато околу 2 минути.
  4. Мешајќи, постепено додавајте ја ванилата и хоплата (слатката павлака).
  5. Смесата тргнете ја од оган и оставете ја настрана целосно да се олади или кога малку ќе се олади, ставете ја во фрижидер.
  6. Оладената смеса ставете ја во кружни калапи, покријте ги со фолија и оставете ги најмалку 4 часа во фрижидер или преку ноќ.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: