Рецепти
Панакота со јагоди Ана Ѓорова

Италијански непечен десерт со свежи јагоди што треба да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(450 Грама)

Млеко(1/2 Чаша)

Желатин(1 )

Сол(1/8 Кафена лажица)

Шеќер(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Хопла(1 и пол чаша )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јагодите измијте ги, исчистете ги и изблендирајте ги додека добиете кремаста смеса.
  2. Во средно тенџере додајте го млекото. Додајте го желатинот и оставете го да отстои 10-тина минути.
  3. Во тенџерето со млеко додајте сол, шеќер и јагодите. Ставете го тенџерето врз рингла на силен оган и мешајте беспрекинато околу 2 минути.
  4. Мешајќи, постепено додавајте ја ванилата и хоплата (слатката павлака).
  5. Смесата тргнете ја од оган и оставете ја настрана целосно да се олади или кога малку ќе се олади, ставете ја во фрижидер.
  6. Оладената смеса ставете ја во кружни калапи, покријте ги со фолија и оставете ги најмалку 4 часа во фрижидер или преку ноќ.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: