Рецепти
Панцероти од чоколадо Ана Ѓорова

Полнети чоколадни панцероти – десерт погоден за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 г за тестото )

Кафеав шеќер(100 г за тестото )

Жолчка од јајце(1 за тестото )

Путер(120 г за тестото )

Какао(20 г за тестото )

Бело чоколадо(50 г за филот )

Лешник(120 г за филот )

Слатка павлака(2 лажици за филот )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Путерот и шеќерот изматете ги со миксер пенасто.
  2. Потоа додајте ја жолчката и брашното измешано со какао.
  3. Соединете ги состојките и оставете ја смесата да отстои половина час.
  4. Во тенџере на пареа растопете го белото чоколадо со слатката павлака.
  5. Тргнете од оган откако чоколадото ќе се растопи, па измешајте ги сечканите и потпечени лешници.
  6. Тестото расукајте го и сечете кругови со дијаметар 10 см.
  7. Во центарот на секој круг ставете лажица од филот, преклопете го кругот како полумесечина и прицврстете го добро на краевите.
  8. Распоредете ги панцеротите во плех врз хартија за печење и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 12-15 минути.
  9. Оставете ги да се оладат, па поросете ги со шеќер во прав.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: