Рецепти
Парфе Ана Ристеска

Вкусен десерт од ореви и шлаг што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(750 Милилитри)

Јајце(10 )

Шеќер(300 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Шлаг во прав(5 Пакувања)

Маргарин(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Суво грозје(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. 10 жолчки пенасто се матат со 250 г шеќер.
  2. Откако ќе се изматат, се додава 250 г млеко и се ставаат во тенџере на оган.
  3. Се вари на тивко со постојано мешање за да не загори.
  4. Потоа се трга од оган и се меша маргаринот да се растопи, па се остава настрана да се олади.
  5. Во друг сад се матат 5 шлаг пени со 1/2 литар млеко.
  6. Сувото грозје се натопува во вода да омекне, а оревите се мелат.
  7. Белките се матат во снег и се мешаат со шлагот, оревите, сувото грозје и оладениот крем од жолчки.
  8. Половина од смесата се претура во стаклени, високи чаши или широк сад, се ставаат мелени ореви и овошје по желба, па одозгора се става останатиот крем и парчиња овошје.
  9. Чашите се ставаат во замрзнувач да се стегнат пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: