Рецепти
Пастрмајлии со бифтек Ана Ристеска

Македонска традиционална „пица“ со говедско месо и јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 коцка )

Сол(2 Кафени лажици)

Говедски бифтек(200 Грама)

Јајце(3 )

Свинска маст(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Магдонос

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта и квасецот со млака вода, откако добро ќе се измеси, се дели на шест топчиња.
  2. Топчињата тесто се оставаат да стасаат.
  3. Откако ќе стасаат топчињата месо се развлекуваат како чамец со тоа што краевите да им бидат малку поткренати.
  4. Така приготвените парчиња тесто се редат на тепсија подмачкана со масло.
  5. Бифтекот се сечка на ситни коцкички, се зачинува со сите зачини и потоа се става врз пастрмајлиите.
  6. Врз бифтекот потоа се става насекаде по малку свинска маст.
  7. Така приготвените пастрмајлии се печат во загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
  8. Врз пастрмајлиите се полеваат изматените јајца со малку сол, па се враќаат во рерната да се допечат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: