Рецепти
Пастрмајлии со бифтек Ана Ристеска

Македонска традиционална „пица“ со говедско месо и јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 коцка )

Сол(2 Кафени лажици)

Говедски бифтек(200 Грама)

Јајце(3 )

Свинска маст(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Магдонос

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта и квасецот со млака вода, откако добро ќе се измеси, се дели на шест топчиња.
  2. Топчињата тесто се оставаат да стасаат.
  3. Откако ќе стасаат топчињата месо се развлекуваат како чамец со тоа што краевите да им бидат малку поткренати.
  4. Така приготвените парчиња тесто се редат на тепсија подмачкана со масло.
  5. Бифтекот се сечка на ситни коцкички, се зачинува со сите зачини и потоа се става врз пастрмајлиите.
  6. Врз бифтекот потоа се става насекаде по малку свинска маст.
  7. Така приготвените пастрмајлии се печат во загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
  8. Врз пастрмајлиите се полеваат изматените јајца со малку сол, па се враќаат во рерната да се допечат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: