Рецепти
Пастрмајлии со бифтек Ана Ристеска

Македонска традиционална „пица“ со говедско месо и јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 коцка )

Сол(2 Кафени лажици)

Говедски бифтек(200 Грама)

Јајце(3 )

Свинска маст(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Магдонос

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта и квасецот со млака вода, откако добро ќе се измеси, се дели на шест топчиња.
  2. Топчињата тесто се оставаат да стасаат.
  3. Откако ќе стасаат топчињата месо се развлекуваат како чамец со тоа што краевите да им бидат малку поткренати.
  4. Така приготвените парчиња тесто се редат на тепсија подмачкана со масло.
  5. Бифтекот се сечка на ситни коцкички, се зачинува со сите зачини и потоа се става врз пастрмајлиите.
  6. Врз бифтекот потоа се става насекаде по малку свинска маст.
  7. Така приготвените пастрмајлии се печат во загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
  8. Врз пастрмајлиите се полеваат изматените јајца со малку сол, па се враќаат во рерната да се допечат.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: