Рецепти
Пастрмка во сос од магдонос Ана Ристеска

Вкусен ручек од пастрмка со интересн сос од магдонос и мајонез

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(1 Килограм)

Магдонос(1 Китка)

Мајонез(9 Супени лажици)

Домат(2 )

Лимон(1 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Претходно исчистените и измиени пастрмки ги сечеме на филети, притоа им ги отстрануваме коските, главата и опашката. На филетите им ја отстрануваме кожата и ги зачинуваме со сол и бибер.
  2. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во садот со мајонезот. Лимонот го цедиме и лимоновиот сок го додаваме во садот со мајонезот. Додаваме една лажица вегета, сол, бибер и мешаме со лажица.
  3. Врз алуминиумска фолија ставаме една пастрмка. Со лажица, врз филетата го нанесуваме сосот со магдонос и филетата ја свиктуваме во фолијата.
  4. Потоа пастрмката во фолијата ја ставаме во тавата за печење. Истата постапка ја повторуваме со сите 4 филети.
  5. Тавата ја ставаме во рерна да се пече 20 минути на температура од 200 степени.
  6. Ја вадиме првата фиолија од тавата, ја отвараме фолијата и ја свиткуваме по формата на филетата.
  7. Истата постапка ја повторуваме со сите филети.
  8. Потоа пастрмките ги редиме на чинија за сервирање.
  9. Во преостанатот сос од магдонос го додаваме млекото и мешаме со лажица.
  10. Доамтите ги сечкаме на коцки, ги додаваме во садот со сосот од магдонос и промешуваме.
  11. Со лажица од сосот нанесуваме врз парчињата компири и врз пастрмките.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: