Рецепти
Печена коприва со јајца и пармезан Ана Ѓорова

Предјадење или лесна вечера од коприва, ‘ржани снегулки и пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(800 Грама)

Маргарин(60 Грама)

Јајце(3 )

’Ржани снегулки(0.5 Чаша)

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Копривата прелијте ја со врела, солена вода, оставете ја малку да отстои, исцедете ја и динстајте ја кратко на маргаринот. Кога ќе испари водата, копривата извадете ја и исечкајте ја.
  2. Во посебен сад со миксер пенасто изматете 3 жолчки со 1 лажица маргарин, додајте ги ‘ржаните снегулки, копривата и ренданиот пармезан. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. Изматете ги белките во цврст снег и додајте ги во садот со копривата, измешајте, а потоа смесата ставете ја во подмачкана тепсија со маргарин и печете на умерена температура 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: