Рецепти
Печена коприва со јајца и пармезан Ана Ѓорова

Предјадење или лесна вечера од коприва, ‘ржани снегулки и пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(800 Грама)

Маргарин(60 Грама)

Јајце(3 )

’Ржани снегулки(0.5 Чаша)

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Копривата прелијте ја со врела, солена вода, оставете ја малку да отстои, исцедете ја и динстајте ја кратко на маргаринот. Кога ќе испари водата, копривата извадете ја и исечкајте ја.
  2. Во посебен сад со миксер пенасто изматете 3 жолчки со 1 лажица маргарин, додајте ги ‘ржаните снегулки, копривата и ренданиот пармезан. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. Изматете ги белките во цврст снег и додајте ги во садот со копривата, измешајте, а потоа смесата ставете ја во подмачкана тепсија со маргарин и печете на умерена температура 20 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: