Рецепти
Печена тиква со овошје Ана Ристеска

Интересен есенски десерт од полнета тиква со овошја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Тиквата се лупи, се вдлабнува по средината и се чисти од семките.
  2. Во сад се зоврива шеќер со вода. Во овој шербет се ставаат парчиња јаболка и мандарини. По 10 минути варење се додаваат сувите урми, сувите сливи, сувото грозје. Сето ова кратко се врие. Со ладење се згуснува смесата.
  3. Во вдлабнатата тиква прво се ставаат цели излупени банани во средина, а потоа се полни тиквата со смесата од овошје и се затвора со капаче од самата тиква.
  4. Тиквата се пече во рерна загреана на 150 степени околу 1 час. Потоа се вади и ладна се сече на кружни ролати.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: