Рецепти
Печена тиква со овошје Ана Ристеска

Интересен есенски десерт од полнета тиква со овошја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Тиквата се лупи, се вдлабнува по средината и се чисти од семките.
  2. Во сад се зоврива шеќер со вода. Во овој шербет се ставаат парчиња јаболка и мандарини. По 10 минути варење се додаваат сувите урми, сувите сливи, сувото грозје. Сето ова кратко се врие. Со ладење се згуснува смесата.
  3. Во вдлабнатата тиква прво се ставаат цели излупени банани во средина, а потоа се полни тиквата со смесата од овошје и се затвора со капаче од самата тиква.
  4. Тиквата се пече во рерна загреана на 150 степени околу 1 час. Потоа се вади и ладна се сече на кружни ролати.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: