Рецепти
Печена тиква со овошје Ана Ристеска

Интересен есенски десерт од полнета тиква со овошја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Тиквата се лупи, се вдлабнува по средината и се чисти од семките.
  2. Во сад се зоврива шеќер со вода. Во овој шербет се ставаат парчиња јаболка и мандарини. По 10 минути варење се додаваат сувите урми, сувите сливи, сувото грозје. Сето ова кратко се врие. Со ладење се згуснува смесата.
  3. Во вдлабнатата тиква прво се ставаат цели излупени банани во средина, а потоа се полни тиквата со смесата од овошје и се затвора со капаче од самата тиква.
  4. Тиквата се пече во рерна загреана на 150 степени околу 1 час. Потоа се вади и ладна се сече на кружни ролати.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: