Рецепти
Печени компири со лук и магдонос Ана Ѓорова

Вкусни печени компири на уникатен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(12 )

Вода(1 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Рендан кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Измијте ги убаво компирите заедно со кората.
  2. Наредете ги во огноотпорен сад и полејте ги со солена вода.
  3. Гответе 10 минути на најсилна температура, па превртете ги од другата страна и печете уште 10 минути.
  4. Извадете ги компирите засечете ги на четири места, потоа ставете одозгора на нив ситно толчен лук и магдонос, налејте ги со маслиново масло и нанесете бибер.
  5. Повторно вратете ги во рерната за печење, но покриени со капак и печете околу 20 минути, а за тоа време нежно протресувајте ги.
  6. Кога ќе бидат готови извадете ги од рерната и посипете со рендан кашкавал.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: