Рецепти
Печени палачинки со риба Ана Ѓорова

Домашни палачинки во рерна со фил од риба, павлака и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Јајцата се матат со жолчката, малку млеко и брашно, па постепено се додаваат преостанатите млеко и брашно. На крај се додава 30 грама растопен путер и сол по вкус.
  2. Смесата се остава да отстои 30 минути, па повторно се меша и по потреба се разредува со малку вода.
  3. Во меѓувреме сирењето се цеди, се гмечи со вилушка, па му се додава 40 грама растопен путер, павлака, рибата исечена на коцки, сол и растителните мирудии.
  4. Палачинките се пржат од двете страни додека добијат убава боја, па се филуваат, се превиткуваат и се редат во огноотпорен сад намачкан со путер.
  5. Палачинките се печат во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути и се сервираат топли.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: