Рецепти
Печени палачинки со риба Ана Ѓорова

Домашни палачинки во рерна со фил од риба, павлака и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Јајцата се матат со жолчката, малку млеко и брашно, па постепено се додаваат преостанатите млеко и брашно. На крај се додава 30 грама растопен путер и сол по вкус.
  2. Смесата се остава да отстои 30 минути, па повторно се меша и по потреба се разредува со малку вода.
  3. Во меѓувреме сирењето се цеди, се гмечи со вилушка, па му се додава 40 грама растопен путер, павлака, рибата исечена на коцки, сол и растителните мирудии.
  4. Палачинките се пржат од двете страни додека добијат убава боја, па се филуваат, се превиткуваат и се редат во огноотпорен сад намачкан со путер.
  5. Палачинките се печат во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути и се сервираат топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: