Рецепти
Печени пиперки со туна (посно) Ана Ѓорова

Ролнички од печени пиперки полнети со туна за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките печете ги во рерна на 200 степени додека убаво омекнат и се испечат, а потоа топли ставете ги во најлонско ќесе и затворете. Така полесно ќе ги излупите и исчистите од семките и дршките.
  2. Гранчињата целер и чешнето лук сечкајте ги на парчиња и ставете ги во блендер со туната и маслинките без семки.
  3. Смесата ставете ја во длабок сад и зачинете ја со бибер.
  4. Додајте во садот и цеден лимон, 2 лажици маслиново масло и сечкан магдонос и мешајте со лажица.
  5. Печените и исчистени пиперки исечете ги на 4 парчиња по должина. На поширокиот крај од секое парче пиперка ставете од филот и свиткајте во ролат.
  6. Ролатчињата ставете ги 1 час во фрижидер пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: