Рецепти
Печени пиперки со туна (посно) Ана Ѓорова

Ролнички од печени пиперки полнети со туна за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките печете ги во рерна на 200 степени додека убаво омекнат и се испечат, а потоа топли ставете ги во најлонско ќесе и затворете. Така полесно ќе ги излупите и исчистите од семките и дршките.
  2. Гранчињата целер и чешнето лук сечкајте ги на парчиња и ставете ги во блендер со туната и маслинките без семки.
  3. Смесата ставете ја во длабок сад и зачинете ја со бибер.
  4. Додајте во садот и цеден лимон, 2 лажици маслиново масло и сечкан магдонос и мешајте со лажица.
  5. Печените и исчистени пиперки исечете ги на 4 парчиња по должина. На поширокиот крај од секое парче пиперка ставете од филот и свиткајте во ролат.
  6. Ролатчињата ставете ги 1 час во фрижидер пред послужување.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: