Рецепти
Печени тиквички Ана Ѓорова

Вкусно и здраво предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Рендан пармезан(110 Грама)

Суво оригано(0.5 Кафена лажица)

Сув босилек(0.5 Кафена лажица)

Сушен темјан(0.5 Кафена лажица)

Лук во прав(0.5 Кафена лажица)

Сув магдонос(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте го пармезанот, солта и зачините.
  3. Тенките и измиени тиквички исечете ги на четвртинки по должина, па премачкајте ги со масло и наредете ги на тавче.
  4. Откако ќе ги наредите, посипете ги со смесата со пармезан и зачини и печете ги 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: