Рецепти
Печеница со кисела павлака Ана Ристеска

Специјалитет од свинска печеница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Печеница(1 Килограм)

Сланина(50 Грама)

Свинска маст(50 Грама)

Компир(4 )

Кисела павлака(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Печеницата се шпикува со сланината и се сече на тенки стапчиња.
  2. Печеницата се посолува, се забиберува и се става во плех.
  3. Одделно, во помал сад, се загрева маст и со неа се посипува печеницата.
  4. Вака подготвената печеница се пече во загреана рерна. Кога месото ќе биде допола печено се додаваат наколку компири исечени на поголеми парчиња и малку посолени.
  5. Готовите компири, пред да се служи, се посипуваат со кисела павлака и се мешаат со сокот во кој се печело месото.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: