Рецепти
Печено месо од мисирка со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од ролати од мисиркино месо полнети со праз и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(700 Грама)

Праз(3 страка )

Жалфија(8 Листови)

Лимон(1 )

Млеко(1/2 Литар)

Бистра зеленчукова супа

Масло(4 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Белиот дел од празот исечете го на 4 дела по должина, па пржете ги на 2 лажици масло заедно со 2 исечкани листови жалфија.
  2. Полијте го празот со 1 чаша топла супа и варете го 5 минути на тивок оган. Зголемете ја температурата и оставете ја да испари целата течност, мешајќи го празот.
  3. Месото истолчете го и прекријте го со оладениот праз. Завиткајте го во ролат и заврзете го со готварски конец.
  4. Пржете го месото на 3 лажици загреано масло додека да зарумени.
  5. Додајте ги тенко исечканата кора од лимон, излупениот и изгмечен лук, останатите листови жалфија и млекото.
  6. Поклопете ја тавата и гответе го месото 1 час. Повремено поливајте го со течноста.
  7. Потоа отстранете ги лукот и кората од лимон, префрлете го месото во еден сад и изматете ја течноста за да добиете хомоген сос.
  8. Исечете го месото на парчиња и сервирајте го со сосот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: