Рецепти
Печено месо од мисирка со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од ролати од мисиркино месо полнети со праз и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(700 Грама)

Праз(3 страка )

Жалфија(8 Листови)

Лимон(1 )

Млеко(1/2 Литар)

Бистра зеленчукова супа

Масло(4 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Белиот дел од празот исечете го на 4 дела по должина, па пржете ги на 2 лажици масло заедно со 2 исечкани листови жалфија.
  2. Полијте го празот со 1 чаша топла супа и варете го 5 минути на тивок оган. Зголемете ја температурата и оставете ја да испари целата течност, мешајќи го празот.
  3. Месото истолчете го и прекријте го со оладениот праз. Завиткајте го во ролат и заврзете го со готварски конец.
  4. Пржете го месото на 3 лажици загреано масло додека да зарумени.
  5. Додајте ги тенко исечканата кора од лимон, излупениот и изгмечен лук, останатите листови жалфија и млекото.
  6. Поклопете ја тавата и гответе го месото 1 час. Повремено поливајте го со течноста.
  7. Потоа отстранете ги лукот и кората од лимон, префрлете го месото во еден сад и изматете ја течноста за да добиете хомоген сос.
  8. Исечете го месото на парчиња и сервирајте го со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: