Рецепти
Печено месо од мисирка со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од ролати од мисиркино месо полнети со праз и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(700 Грама)

Праз(3 страка )

Жалфија(8 Листови)

Лимон(1 )

Млеко(1/2 Литар)

Бистра зеленчукова супа

Масло(4 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Белиот дел од празот исечете го на 4 дела по должина, па пржете ги на 2 лажици масло заедно со 2 исечкани листови жалфија.
  2. Полијте го празот со 1 чаша топла супа и варете го 5 минути на тивок оган. Зголемете ја температурата и оставете ја да испари целата течност, мешајќи го празот.
  3. Месото истолчете го и прекријте го со оладениот праз. Завиткајте го во ролат и заврзете го со готварски конец.
  4. Пржете го месото на 3 лажици загреано масло додека да зарумени.
  5. Додајте ги тенко исечканата кора од лимон, излупениот и изгмечен лук, останатите листови жалфија и млекото.
  6. Поклопете ја тавата и гответе го месото 1 час. Повремено поливајте го со течноста.
  7. Потоа отстранете ги лукот и кората од лимон, префрлете го месото во еден сад и изматете ја течноста за да добиете хомоген сос.
  8. Исечете го месото на парчиња и сервирајте го со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: