Рецепти
Печено телешко со млеко Ана Ристеска

Полн погодок за сите гурмни и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Засечете го месото на повеќе места со далбоки засечи. Сланината исечете ја на стапчиња и ставете ја во засеците од месото.
  2. Заврзете го месото со конец за да ја задржи формата за време на печењето.
  3. Потоа месото добро извалкајте го во брашното. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го на путер во тава доволно голема за да го собере месото, заедно со жалфијата (која потоа ќе ја отстраните).
  4. Пржете го местото во тавата на силен оган се додека не зарумени, вртејќи го со 2 дрвени лажици. Полијте го со виното и оставете го да испари. Посолете го, попиперете ги и зачинете го со малку рендано морско оревче.
  5. Потоа додајте 1 чаша млеко, додајте ја коцката за супа, поклопете ја тавата и продолжете со пржењето на тивок оган 1 час и 30 минути. Вртете го месото повремено и додавајте го останатото млеко. На крајот посолете го и попиперете го.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: