Рецепти
Печено телешко со млеко Ана Ристеска

Полн погодок за сите гурмни и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Засечете го месото на повеќе места со далбоки засечи. Сланината исечете ја на стапчиња и ставете ја во засеците од месото.
  2. Заврзете го месото со конец за да ја задржи формата за време на печењето.
  3. Потоа месото добро извалкајте го во брашното. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го на путер во тава доволно голема за да го собере месото, заедно со жалфијата (која потоа ќе ја отстраните).
  4. Пржете го местото во тавата на силен оган се додека не зарумени, вртејќи го со 2 дрвени лажици. Полијте го со виното и оставете го да испари. Посолете го, попиперете ги и зачинете го со малку рендано морско оревче.
  5. Потоа додајте 1 чаша млеко, додајте ја коцката за супа, поклопете ја тавата и продолжете со пржењето на тивок оган 1 час и 30 минути. Вртете го месото повремено и додавајте го останатото млеко. На крајот посолете го и попиперете го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: