Рецепти
Пекмез од сливи Ана Ѓорова

Совршен за појадок со чаша млеко или за десерт со палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Сливите се чистат, им се вадат семките и се ставаат во тенџере. Врз нив се става половина од шеќерот.
  2. Се варат и при крај на варењето се додава другата половина шеќер.
  3. Додека се вари, се меша постојано додека не се добие одредена густина.
  4. Готовиот пекмез се собира во топли тегли и откако ќе се олади, се затвараат теглите и се чуваат на темно, суво и ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: