Рецепти
Пекмез од сливи Ана Ѓорова

Совршен за појадок со чаша млеко или за десерт со палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Сливите се чистат, им се вадат семките и се ставаат во тенџере. Врз нив се става половина од шеќерот.
  2. Се варат и при крај на варењето се додава другата половина шеќер.
  3. Додека се вари, се меша постојано додека не се добие одредена густина.
  4. Готовиот пекмез се собира во топли тегли и откако ќе се олади, се затвараат теглите и се чуваат на темно, суво и ладно место.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: