Рецепти
Пијана скуша Ана Ѓорова

Скушата на овој начин е многу вкусна, а едноставна и одлична за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Најпрво главиците кромид се сечкаат на кругови и се редат во огноотпорна тава за печење, сè додека се покрие целото дно.
  2. Ситно се сечка и магдоносот, како и чешнињата лук.
  3. Рибите претходно треба да бидат добро исчистени и измиени. Се засекуваат преку средината и се полнат со сечканиот магдонос и со ситно сечканиот лук.
  4. Потоа се премачкуваат со вегетата и се посолуваат.
  5. Така наполнетите скуши се редаат врз сечкниот кромид во огноотпорната тава за печење.
  6. Се додава една до две чаши бело вино, потоа една чаша вода и малку масло. Садот се покрива со огноотпорниот капак.
  7. Така приготвени скушите се печат во загреана рерна околу 2 часа, а во меѓувреме кога ќе заруменат од едната страна, се превртуваат да се запечат од другата страна.
  8. Може да ги сервирате со варени компири.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: