Рецепти
Пикантен селски компир Ана Ристеска

Пикантни компири кои се служат со секакви видови месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецешт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво се мијат компирите и се варат со лушпата.
  2. Откако ќе бидат сварени, се лупат и се сечкаат на кругови со големина од 5-6мм.
  3. Во посебен сад се ставаат мешаниот зачин, лутиот црвен пипер, пченкарното брашно и солта, па заедно добро се меша.
  4. Исечканите кругови од компири се валкаат во оваа мешавина.
  5. Во тава за пржење се загрева маслото, и во него се пржаат круговите компири додека добијат златно-жолта коричка.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: