Рецепти
Пикантно свинско Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свинско месо со микс зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава со масло пропржете го месото исечено на коцки.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканиот кромид, ситно сечканите пиперки и рендан свеж ѓумбир по вкус (не многу).
  3. Додајте вода и оставете го да се динста на тивок оган. По потреба, постепено додавајте вода.
  4. Кога месото ќе се свари, додајте ги зачините и на тивок оган пропржете го месото така што целото јадење да добие убава боја и потребна густина.
  5. Јадењето сервирајте го со пире од компир или друг гарнир по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: