Рецепти
Пикантно свинско Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свинско месо со микс зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава со масло пропржете го месото исечено на коцки.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканиот кромид, ситно сечканите пиперки и рендан свеж ѓумбир по вкус (не многу).
  3. Додајте вода и оставете го да се динста на тивок оган. По потреба, постепено додавајте вода.
  4. Кога месото ќе се свари, додајте ги зачините и на тивок оган пропржете го месото така што целото јадење да добие убава боја и потребна густина.
  5. Јадењето сервирајте го со пире од компир или друг гарнир по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: