Рецепти
Пиле на италијански начин
Италијански рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 )
Кромид(1 Главица)
Павлака(150 Милилитри)
Јајце(5 )
Масло(2 Супени лажици)
Доматно пире(2 Кафени лажици)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Пилето (исчистено и исечено на парчиња) се вари во солена вода.
- Кромидот се пржи со црвен пипер и му се додава водата во која се варело пилето.
- Сосот малку се вари и се процедува.
- Жолчките од јајцето се делат од белката, се пасираат и се мешаат со сосот, киселата павлака и пирето од домати.
- Во сосот се става вареното пиле, кратко се проварува и може по желба да се послужи со шпагети.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во