Рецепти
Пиле со прелив од млеко Ана Ристеска

Совршен ручек за целата фамилија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(2 )

Млеко(2 Децилитри)

Масло(6 Супени лажици)

Мајоран(6 Листови)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Пилето пресечете го на половина, измијте го добро и исушете го. Внатре и надвор зачинете го со со лук, а натрешноста наполнете ја со мајоранот.
  2. За тоа време мелениот црвен пипер, биберот и маслото се мешаат со млекото.
  3. Пилето се става во тепсија, полијте го со помала количина врело масло, и ставете го во рерна на средна температура.
  4. Кога ќе почне да се пече почесто премачкувајте го со зачинетото млеко и на тој начин пилето треба да се пече околу 45-50 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: