Рецепти
Пиле со прелив од млеко
Совршен ручек за целата фамилија
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Пилето пресечете го на половина, измијте го добро и исушете го. Внатре и надвор зачинете го со со лук, а натрешноста наполнете ја со мајоранот.
- За тоа време мелениот црвен пипер, биберот и маслото се мешаат со млекото.
- Пилето се става во тепсија, полијте го со помала количина врело масло, и ставете го во рерна на средна температура.
- Кога ќе почне да се пече почесто премачкувајте го со зачинетото млеко и на тој начин пилето треба да се пече околу 45-50 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во