Рецепти
Пиле во сос од домати Ана Ѓорова

Зачинето пилешко месо со вкусен сос од свеж домат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето добро измијте го и исушете го со кујнска крпа, па исечете го на мали парчиња.
  2. Секое парче добро зачинете го со сув зачин, сол, бибер и испасиран лук. Најдобро е да го ставите месото во ќесе, а потоа да ги додадете измешаните зачини и добро да го истриете во ќесето.
  3. Месото ќе биде уште повкусно ако така зачинето го оставите во фрижидер барем 1 час, а најдобро преку ноќ.
  4. Потоа на загреано масло испржете го месото, постојано превртувајте го за да се испржи од сите страни. Полијте со малку вода и динстајте го месото додека сосема да омекне.
  5. Кромидот исечете го на ситно, а пиперката, морковот и тиквицата на коцки. Додајте ги во готовото пилешко месо, уште малку заедно динстајте ги, па прелијте ги со јаболков оцет.
  6. Зачинете со сол и бибер по вкус, а може да додадете и лута пиперка.
  7. Доматот ставете го да се вари во зовриена вода околу 2 минути, потоа извадете го и полијте го со ладна вода. Излупете го и исечете го на коцки, па додајте го во тенџерето со пилешкото и зеленчукот.
  8. Додајте ловоров лист, па гответе и постепено поливајте со пилешката супа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: