Рецепти
Пиле во сос од печурки Ана Ѓорова

Француски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(3 мали )

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(200 Грама)

Сланина(150 Грама)

Бело вино(500 Грама)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Пилешка супа(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете го кромидот (не го сечете) и исечкајте ги шампињоните на четвртинки.
  2. Загрејте ги маслото и путерот во огноотпорен сад.
  3. Пржете ги измиените и исушени пилиња од сите страни додека добијат убава златнокафена боја. Тргнете ги настрана.
  4. Во истиот сад испржете ги кромидот, сланината и печурките. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако убаво ќе се испржат, полијте ги со белото вино, пилешката супа, слатката павлака и додајте ги пилињата.
  6. Покријте го садот со капак и гответе на тивка температура 30 минути додека убаво се потпече пилето.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: