Рецепти
Пиле во сос од печурки Ана Ѓорова

Француски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(3 мали )

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(200 Грама)

Сланина(150 Грама)

Бело вино(500 Грама)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Пилешка супа(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете го кромидот (не го сечете) и исечкајте ги шампињоните на четвртинки.
  2. Загрејте ги маслото и путерот во огноотпорен сад.
  3. Пржете ги измиените и исушени пилиња од сите страни додека добијат убава златнокафена боја. Тргнете ги настрана.
  4. Во истиот сад испржете ги кромидот, сланината и печурките. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако убаво ќе се испржат, полијте ги со белото вино, пилешката супа, слатката павлака и додајте ги пилињата.
  6. Покријте го садот со капак и гответе на тивка температура 30 минути додека убаво се потпече пилето.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: