Рецепти
Пилешка чорба со зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн лук(1 Главица)

Морков(2 )

Компир(3 )

Целер(1 )

Грашок(70 Грама)

Пилешко месо(300 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Црниот лук, морковите и целерот исчистете ги и исечете ги на коцки. Пилешкото месо исто така исечете го на коцки.
  2. Излупете го компирот и исечете го на тенки листови. Сварете го во солена вода и потоа испасирајте го.
  3. На малку зејтин кратко пропржете го црниот лук, морковите и целерот. Потоа, додајте малку вода и динстајте. Додајте го грашокот и динстајте уште десетина минути.
  4. Додајте 1.5 литар вода во пасираниот компир и варете.
  5. Во меѓувреме, изматете го густинот во малку млеко и додајте го во чорбата со зачините по вкус и кратко промешајте го на оган.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: