Рецепти
Пилешки дроб со праз Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители. Послужете го со чаша црвено вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(10 )

Праз(2 страка )

Лук(1 Чешне)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките исечете ги по должина и сварете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа исчистете ги од семките и дршките и измиксајте ги во блендер.
  2. Во друго тенџере со посолена вода посебно варете го пилешкиот дроб. Потоа исцедете го и исечкајте го на парчиња.
  3. Празот ситно исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, а откако ќе омекне додајте ги пиперките, ситно сечканото чешне лук и зачинете со црвен пипер.
  4. Додајте ги и исечканите дропчиња, посолете, промешајте и динстајте 20 минути.
  5. Сервирајте го јадењето со варен ориз или со зеленчук.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: