Рецепти
Пилешки дроб со праз Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители. Послужете го со чаша црвено вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(10 )

Праз(2 страка )

Лук(1 Чешне)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките исечете ги по должина и сварете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа исчистете ги од семките и дршките и измиксајте ги во блендер.
  2. Во друго тенџере со посолена вода посебно варете го пилешкиот дроб. Потоа исцедете го и исечкајте го на парчиња.
  3. Празот ситно исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, а откако ќе омекне додајте ги пиперките, ситно сечканото чешне лук и зачинете со црвен пипер.
  4. Додајте ги и исечканите дропчиња, посолете, промешајте и динстајте 20 минути.
  5. Сервирајте го јадењето со варен ориз или со зеленчук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: