Рецепти
Пилешки копани во салса од мед Ана Ѓорова

Специјалитет од печени пилешки копани со оригано и зеленчук, во сос од мед и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани намастете ги со масло и зачинете ги со црвен пипер, сол, бибер и оригано. Ставете ги во огноотпорен сад со малку вода на површината и печете ги во рерна додека убаво не заруменат.
  2. Пиперките и лупените домати исечете ги на коцки, дивиот лук ситно исечкајте го и ставете ги во тава со малку масло. Додајте ги сечканите ореви и медот и зачинете со сол и бибер. Смесата измешајте ја и дозволете да зоврие, но внимавајте зеленчукот да не омекне премногу.
  3. Печените пилешки копанчиња сервирајте ги во чинија и прелијте ги со сосот од мед и ореви. Послужете со пире од компир и декорирајте со свежи парчиња пиперка и оригано.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: