Рецепти
Пилешки копани во салса од мед Ана Ѓорова

Специјалитет од печени пилешки копани со оригано и зеленчук, во сос од мед и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани намастете ги со масло и зачинете ги со црвен пипер, сол, бибер и оригано. Ставете ги во огноотпорен сад со малку вода на површината и печете ги во рерна додека убаво не заруменат.
  2. Пиперките и лупените домати исечете ги на коцки, дивиот лук ситно исечкајте го и ставете ги во тава со малку масло. Додајте ги сечканите ореви и медот и зачинете со сол и бибер. Смесата измешајте ја и дозволете да зоврие, но внимавајте зеленчукот да не омекне премногу.
  3. Печените пилешки копанчиња сервирајте ги во чинија и прелијте ги со сосот од мед и ореви. Послужете со пире од компир и декорирајте со свежи парчиња пиперка и оригано.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: