Рецепти
Пилешки копани во салса од мед Ана Ѓорова

Специјалитет од печени пилешки копани со оригано и зеленчук, во сос од мед и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани намастете ги со масло и зачинете ги со црвен пипер, сол, бибер и оригано. Ставете ги во огноотпорен сад со малку вода на површината и печете ги во рерна додека убаво не заруменат.
  2. Пиперките и лупените домати исечете ги на коцки, дивиот лук ситно исечкајте го и ставете ги во тава со малку масло. Додајте ги сечканите ореви и медот и зачинете со сол и бибер. Смесата измешајте ја и дозволете да зоврие, но внимавајте зеленчукот да не омекне премногу.
  3. Печените пилешки копанчиња сервирајте ги во чинија и прелијте ги со сосот од мед и ореви. Послужете со пире од компир и декорирајте со свежи парчиња пиперка и оригано.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: