Рецепти
Пилешки ролнички Ана Ристеска

Одлична комбинација од ориз, јајце и пилешки стек за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Едамер кашкавал(8 Парчиња)

Сланина(14 Парчиња)

Сол

Бибер

Ориз(2 Чаши)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешките стекови исечете ги на половина, наредете ја секоја половина со кашкавал и замоткајта ги во ролна. Потоа завиткајте ги во едно парче сланина и зачинете со сол и бибер.
  2. Ве меѓувреме сварете го оризот и направете кајгана.
  3. Ставете ги ролничките во рерна и печете ги додека не добијат златна боја.
  4. Оризот од кога ќе го сварите, исцедете го. Додајте ја кајганата, промешајте.
  5. Кога ќе биде и месото готово послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: