Рецепти
Пилешки ролнички Ана Ристеска

Одлична комбинација од ориз, јајце и пилешки стек за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Едамер кашкавал(8 Парчиња)

Сланина(14 Парчиња)

Сол

Бибер

Ориз(2 Чаши)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешките стекови исечете ги на половина, наредете ја секоја половина со кашкавал и замоткајта ги во ролна. Потоа завиткајте ги во едно парче сланина и зачинете со сол и бибер.
  2. Ве меѓувреме сварете го оризот и направете кајгана.
  3. Ставете ги ролничките во рерна и печете ги додека не добијат златна боја.
  4. Оризот од кога ќе го сварите, исцедете го. Додајте ја кајганата, промешајте.
  5. Кога ќе биде и месото готово послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: