Рецепти
Пилешки ролнички Ана Ристеска

Одлична комбинација од ориз, јајце и пилешки стек за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Едамер кашкавал(8 Парчиња)

Сланина(14 Парчиња)

Сол

Бибер

Ориз(2 Чаши)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешките стекови исечете ги на половина, наредете ја секоја половина со кашкавал и замоткајта ги во ролна. Потоа завиткајте ги во едно парче сланина и зачинете со сол и бибер.
  2. Ве меѓувреме сварете го оризот и направете кајгана.
  3. Ставете ги ролничките во рерна и печете ги додека не добијат златна боја.
  4. Оризот од кога ќе го сварите, исцедете го. Додајте ја кајганата, промешајте.
  5. Кога ќе биде и месото готово послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: